menu trigger
bg en
Help desk

Назад
Домът ми се контролира от Изкуствен интелект

Домът ми се контролира от Изкуствен интелект

В края на миналата година, Марк Зукърбърг обяви с пост във фейсбук, че личното му предизвикателство за 2016г. е да изгради Изкуствен интелект в дома си, който да бъде използван и за да му помага в работата.

 

Зукърбърк се закани, да проучи технологията и да я приложи в дома си.

 

В края на август тази година,  изпълнителният директор на фейсбук, обяви, че има напредък с проекта. Той коментира пред медиите, като заяви, че е стигнал до момента, в който с гласи си контролира светлината, температурата, вратите в дома си. На практика, вратите се отварят след разпознаване на чертите (визуално разпознаване) на Зукърбърг. Засега, системата е програмирана да разпознава само неговия глас и лице, но амбицията му е, освен съпругата му, технологията да бъде използвана да разпознава и приятелите му. Целта е, след като позвънят на вратата, да бъдат разпознати и да могат безпроблемно да влязат в дома му.

 

Изкуственият интелект, дори приготвя тост на ужасно заетият си изобретател, като преценява кога е най-удобния момент между писането на мейли, сутрешното тичане и множеството му срещи, които започват по различно време.

 

„Истинският въпрос, не е как е свързана системата с тостера ми? „ – казва Зукънбърг и добавя, “Истинският въпрос е, как разбира, кога е най-удобния момент, да бъде направен тоста. В къщи ли съм или съм навън да потичам? ”.

 

В проекта са използвани много от разработените  AI (artificial intelligence) инстументи, ползвани във фейсбук.

 

През идните месеци се очаква, Марк Зукънбърг да демонстрира напредъка си публично. Нямам търпение!

Коментари (0)

Все още няма коментари към тази новина

Оставете коментар
Код за сигурност