menu trigger
bg en
Help desk

Back
5 предимства за Вашия бизнес с Backup as a Service (BaaS)

5 предимства за Вашия бизнес с Backup as a Service (BaaS)

Съхранението на корпоративна информация е основен фактор при развитието на всички съвременни компании. Успоредно с развитието на бизнеса се трупа и огромен обем информация, която е с висока важност и евентуалната й загубата има сериозни последствия върху дейността на организацията. По тази причина сметнахме за нужно да Ви запознаем с някои важни предимства, които Backup as a Service (BaaS) решенията предоставят на компаниите, внедрили технологията.
 

Как ви помагат BaaS решенията?

Backup as a Service или накратко BaaS Ви предоставя възможност за извършване на backup и архив на данни за определен от Вас период от време. С помощта на BaaS Вие получавате сигурен и надежден backup на информация, която може да се намира във Вашия дом, офис или cloud. Само с няколко кликвания можете да възстановите файлове, бази, виртуални или физически сървъри или цялостна инфраструктура към датата, която пожелаете. Какви са предимствата на BaaS решенията:

 

  • Удобство

Удобството, предлагано от онлайн резервните решения, е безспорно. Макар данните да могат да се съхраняват на всякакви устройства, като например външни твърди дискове или флаш устройства, те изискват ръчно манипулиране. Онлайн архивирането буквално е достъпно отвсякъде. Необходима Ви е единствено интернет връзка и информацията се запазва автоматично. Няма нужда да съхранявате, етикетирате и проследявате информацията проактивно. Онлайн архивирането Ви позволява да се концентрирате единствено върху работата си, без да се притеснявате за загубата на данни.

 

  • Безопасност

Тъй като данните Ви се съхраняват в облака, не сте подложени на типичните заплахи като пожар, наводнение или кражба. Всъщност данните, които се съхраняват в облака, се намират на сигурни, криптирани сървъри и системи, което минимизира рисковете, които могат да възникнат.

 

  • Леснота за възстановяване

Множество нива на резервиране означава, че Вашата онлайн услуга за резервно копиране съхранява множество копия на Вашите данни на места, които са независими едно от друго. На колкото повече места сте съхранили Вашите данни, толкова по-голяма е гаранцията, че те са защитени от загуби. Това Ви позволява да получавате достъп до архивирана версия на Вашите данни винаги, когато са ви необходими.

 

  • Леснота за достъп

Докато имате връзка с отдалечения сървър, имате достъп до всички данни, които сте съхранили в облака.

 

  • Ценова ефективност

Резервирането на данните в облак може да бъде в пъти по-евтино от цената на лентови устройства, сървъри или други хардуерни и софтуерни елементи, необходими за извършване на архивирането; медиите, на които се съхраняват архивите; превоз на медии до отдалечено място за съхранение; и ИТ труд, необходим за управление и отстраняване на проблеми със системите за архивиране.

 

В света на експоненциално растящите електронни обеми, на увеличаващите се дигитални услуги и на отмирането на хартиените носители на данни, информацията е един от най-ценните Ви активи. Защитете го, сега!

 

В предоставянето на BaaS услуги Стоун Компютърс си сътрудничи с водещи производители на софтуер за backup и архив софтуер в световен мащаб. За повече информация и при желание да обсъдим евентуален проект, се свържете с нас.

 

Comments (0)

No comments found

Leave a comment
Security code